U ožujku 1996. godine glavna skupština UN-a donijela je odluku da se 21. studeni obilježava kao svjetski dan televizije.

Na taj se način obilježava slava i utjecaj televizije, te ujedno i odaje počast ulozi koju ona ima u našem svakodnevnom životu upozoravanjem na zdravstvene, socijalne, ekonomske i ostale probleme u svijetu kojima se narušava sveopći mir.

Smatra se kako je danas odigrala veliku ulogu u prezentiranju globalnih pitanja koji utječu na ljude diljem svijeta, te pomogla širenju društvenih ideja jer televizija je jedan od najutjecajnijih medija današnjice.

Televizija kao najrašireniji medij mora biti vjerodostojna i preuzeti na sebe ulogu čuvara i zaštitnika od širenja neprovjerenih informacija, lažnih vijesti i govora mržnje. Također treba poticati mirno rješavanje sukoba i ukazivati pozornost na opasnosti od ugrožavanja mira i sigurnosti.

Svjetski dan televizije nije važan za obilježavanje televizije kao alata, već filozofije koju predstavlja. Televizija predstavlja simbol komunikacije i globalizacije u suvremenom svijetu.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.