Indeks

Na pulskom je sveučilištu nedavno održana 22. međunarodna konferencija SISY – International Symposium on Intelligent Systems and Informatics. Konferencija je ove godine okupila više od 300 sudionika iz cijeloga svijeta koji su tijekom 3 dana konferencije predstavili najnovija istraživanja i tehnološka dostignuća u području umjetne inteligencije i informatike.

Istraživači renomiranog časopisa National Geographica posjetili su pulsko sveučilište zainteresirani radom prof. Nevena Iveše koji istražuje novu invazivnu vrstu koja se nastanila u pulskom priobalju – plavog raka. Neumoran rad prof. Iveše i njegovog tima objavljen je u srpanjskom izdanju talijanskog National Geographica.

Zadnji petak u rujnu rezerviran je za Europsku noć istraživača koja se istodobno održala u 25 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Kao i proteklih godina, istraživači su i ove godine za brojne posjetitelje pripremili bogat i zanimljiv program: od edukativnih radionica, predavanja i eksperimenata do izložbi, kvizova i raznih igara. I pulsko je sveučilište bilo domaćin znanstvenih avantura za sve uzraste!

Kapitalna ulaganja u obrazovanje u Istarskoj županiji bilježe snažan rast, potvrđujući predanost županijskih vlasti unapređenju obrazovne infrastrukture. U razdoblju od 2021. do 2023. godine, ta su ulaganja povećana za čak 61%, odnosno sa 9 milijuna na 15 milijuna eura.

Scroll to Top