Indeks, emisija o studiranju u Puli

U Domu hrvatskih branitelja održan je koncert komornih ansambala zagrebačke Muzičke akademije. Na repertoaru je bio Mendelssohnov klavirski trio u d-molu i Dvorakov klavirski kvintet u A-duru. Riječ je o temeljnim djelima komornog opusa za gudače i pijaniste. Među izvođačima su bile i dvije Puležanke – Letizia Ulika Roce i Anamarija Bukovnik – koje studiraju na zagrebačkoj akademiji. Koncertna sezona u punom je jeku, u narednom periodu pulska akademija ima u planu tri koncerta klasične harmonike, u suradnji s kolegama iz Trsta i Ljubljane. U svibnju slijedi Piano Week i gostovanje belgijskih profesora i studenata, a nakon toga i Forum studenata glazbene pedagogije.
U pulskom Teatru Naranča nedavno je izvedena nova predstava – „Priča o slovima”. Riječ je o autorskom projektu Mathilde Vukosavljević i Vlatke Rubil, studentice prijediplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Glazbu za predstavu skladao je prof. Branko Radić. U ovoj priči za najmlađe, koji se tek počinju upoznavati sa slovima – njihovom obliku, izgledu, ali i karakteristikama, predstavit će se i sama abeceda. Kada djevojčica Nina zaželi iskrenu rođendansku želju da nauči sva slova abecede, ona se i ostvaruje i to uz pomoć nekoga tko ih i sam najbolje poznaje – Gospođe Abecede iz Svijeta slova. Na šaljiv i zanimljiv način opisuje se kako izgledaju slova.
Općina Fažana i ove je godine za studente sa svog područja osigurala sredstva u proračunu za stipendije koje su studentima nedavno uručene. Neovisno o iznosu kojeg su dobili studenti nisu krili zadovoljstvo dobivenom financijskom potporom koja će im bar dijelom pomoći u pokrivanju troškova studiranja.
Sredinom proteklog mjeseca u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre održana je svečana promocija projekta „Graditeljsko nasljeđe Pule od1813. do 1918.”. Radi se o prve dvije knjige spomenutog znanstveno-istraživačkog projekta čiji je nositelj Povijesni i pomorski muzej Istre, a istaknuti pulski arhitekt, urbanist i znanstvenik pokojni Atilio Krizmanić bio je njegov idejni začetnik i stručni koordinator.

Scroll to Top