Indeks, emisija o studiranju u Puli

Na pulskom je sveučilištu proteklog tjedna održana svečana dodjela Rektorove nagrade, priznanje koje se dodjeljuje najboljim studentima za izvanredna akademska postignuća i angažman u znanstvenom i društvenom životu. Ove je godine nagradu primilo osmero studenata. “Rektorova nagrada jedno je od najprestižnijih priznanja koje studenti mogu dobiti tijekom svog studija. Ova je nagrada odraz vašeg velikog truda, važno priznanje i poticaj i ohrabrenje za vaš budući rad. Neka vam ova nagrada bude putokaz za dalje”, poručio je studentima rektor Marinko Škare.
U sklopu projekta Zelene knjižnice u pulskoj Sveučilišnoj knjižnici prof. Neven Iveša održao je predavanje na temu promjena u podmorju Istre i njihov utjecaj na zdravlje i gospodarstvo. Cilj je predavanja, kaže Iveša, upoznati širu javnost, ali, prije svega, ribare i ronioce s novim invazivnim vrstama kako bi ih mogli razlikovati i kako bi se znali ponašati u slučaju susreta.
U organizaciji Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, u Labinu je održan sedmi klavirski maraton na kojem su sudjelovali glazbenici iz cijele Hrvatske. Ove se godine prijavilo 210 glazbenika. Posebnost maratona je što se izvodi na otvorenom, u labinskom amfiteatru Dolac.

Scroll to Top