Novigradska kronika

Od sredine rujna traju opsežni radovi i kapitalno ulaganje Grada Novigrada i Istarskog vodovoda na rekonstrukciji komunalne infrastrukture u dijelu ulice Strada Kontesa. Trenutno se izvode radovi na vodovodnoj mreži, koji će biti privedeni kraju početkom travnja.
Osnovna škola „Rivarela” priprema se za novo izdanje Škole stvaralaštva – 34. Novigradsko proljeće, koje će se održati od 6. do 13. travnja. Riječ je sedmodnevnom programu zaiznimno motivirane i potencijalno darovite učenike osnovnih škola u jezičnom i umjetničkom području.
Proteklog su tjedna mališani Dječjeg vrtića Tičići bili u posjetunovootvorenom izložbenom prostoru posvećenom ribarskoj baštini gdje je kao glavni eksponat postavljena autentična novigradska batana.
Na samom ulazu u Novigrad prije 15-ak godina izgrađena je suvremena i funkcionalna sportska dvorana koja je, nakon niza godina iščekivanja, omogućila brojnim sportašima i rekreativcima idealne uvjete za bavljenje sportom i raznim aktivnostima. Baletna škola „Carlotta Grisi” priprema se za „Trnoružicu”, a stolnotenisači za Paraolimpijadu u Parizu.

Scroll to Top