Novigradska kronika

Krenula je rekonstrukcija i dogradnja zgrade novigradskih dječjih vrtića Tičići i Girasole. Projektom je planirana rekonstrukcija i dogradnja dva nova dnevna boravka za djecu, jedan jasličke i jedan vrtićke dobi, koji će, osim dnevnog boravka, imati i garderobu, prostor za sanitarije, spremište i natkrivenu terasu. Ugovorena vrijednost radova iznosi gotovo 929 tisuća eura, a radovi se sufinanciraju europskim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za period od 2021. do 2026., u visini od 258 tisuća eura.
Nakon završetka svih radova na rekonstrukciji komunalne infrastrukture, sredinom travnja ulica Strada Kontesa puštena je u promet cijelom dužinom, u oba smjera. Ovo kapitalno ulaganje, konkretno radove na novogradnji sustava oborinske odvodnje, postavljanja distribucijske elektroničke komunikacijske kanalizacije, javne rasvjete, nogostupa, te izvedbe i označavanje prometnice financirao je Grad iz proračunskih sredstava u iznosu od 770 tisuća eura, dok je Istarski vodovod s 360 tisuća eura financirao radove na izgradnji vodovodne mreže.
Novigrad je po 34. put bio domaćin sedmodnevne, već tradicionalne Škole stvaralaštva „Novigradsko proljeće”. Ove je godine tema bila krug, a na manifestaciji je sudjelovalo 300-tinjak učenika od 5. do 8. razreda iz cijele Hrvatske, koji su bili uključeni u 21 radionicu. Riječ o radionicama koje se odnose na literarno, slikarsko-scensko, kiparsko, glazbeno-plesno, medijsko i vizualno stvaralaštvo.

Scroll to Top