Novigradska kronika

Privode se kraju radovi na postavljanju novog nogostupa uz cestu kod naselja Štancijeta, koja vodi od Novigrada prema Bujama. Vrijednost investicije iznosi 96 tisuća bez PDV-a, a Hrvatske ceste sufinanciraju radove u iznosu od 60 tisuća eura bez PDV-a. Izvođač radova je Giusto d.o.o. iz Poreča.
Dobre vijesti za naše četveronožne prijatelje: u sklopu šetnice u Karpinjanu uskoro se otvara park za pse gdje će se psi moći slobodno istrčavati i socijalizirati. Postavljeno je sedam različitih sprava za treniranje. Projekt je kandidiran na natječaj LAG-a Sjeverna Istra, a vrijednost projekta je oko 42 tisuće eura, od čega je 29 tisuća eura sufinancirano, 90% europskim sredstvima, a 10% sredstvima Republike Hrvatske.
Sredinom proteklog mjeseca ispred novigradskog Centra za kulturu i manifestacije održao se Festival multikulturalnosti, kojeg je po deveti put organizirala Istarska županija. Ove je godine na Festivalu sudjelovalo devet manjinskih zajednica.
Lipanj je u Novigradu u znaku brojnih događanja: od enogastronomskih manifestacija, festivala uličnih čarobnjaka i jazza do smotre povijesnih vozila i jedriličarskih regata. Ljetni program manifestacija otvara Park Food fest.

Scroll to Top